• do3 november 2022van20:00 uurtot22:00 uur
Dit is een UiTPAS activiteit.
De kritische stem van de cartoonist
Steven Degryse alias Lectrr Steven vertelt over de wondere wereld der cartoons, hoe inspiratie werkt en waar ideeën vandaan komen. Over de actuele staat van vrije meningsuiting, over censuur, over Charlie Hebdo en over zijn eigen ervaringen met doodsbedreigingen en haatmail. Over de impact van humor in een wereld waarin iedereen een mening heeft en lange tenen een potentieel mijnenveld vormen. Op zijn eigen, grappige manier gunt hij zo het publiek een blik achter de schermen.
Lectrr is huiscartoonist bij De Standaard, publiceert wereldwijd in tientallen tijdschriften en kranten en werkte zelfs voor The New York Times Cartoon Syndicate. Zijn cartoons gaan geregeld viraal en zorgen soms voor de nodige controverse en zelfs diplomatieke rellen. Als lid van Cartooning for Peace en regionaal gezicht van Cartoonists Rights’ Network International werkt hij aan bewustwording rond de fragiele rechten van cartoonisten en opiniemakers.
In de bibliotheek van Laarne zijn van 10 oktober tot en met 10 november ter gelegenheid van deze lezing een aantal cartoons van Lectrr te bewonderen.

Locatie

Zaal Skala
Colmanstraat 51 , 9270 Kalken

Prijs

  • Basistarief 5

Organisatie

Lokaal bestuur Laarne
Dorpsstraat 2 , 9270 Laarne