• wo13 oktober 2021van19:00 uurtot21:30 uur
Dit is een UiTPAS activiteit.
VELT
Lang leve de oogst (workshop)
Er zijn heel wat technieken om groenten en fruit langer te bewaren: steriliseren, (vries)drogen, zouten, inkuilen, pasteuriseren, inmaken met zoet of zuur of alcohol, pekelen, fermenteren,... Maar welke techniek is nu het meest geschikt voor welke groente of fruit? Wat is er allemaal nodig om die technieken toe te passen? Hoe lang bewaart zelf ingemaakte oogst? Het komt allemaal aan bod!
Wie zelf al iets ingemaakt of verwerkt heeft, mag dit gerust meebrengen om samen te proeven. De workshop duurt twee├źnhalf uur. Maximaal 50 personen kunnen deelnemen.
Zaal Melopee
Gratis

Locatie

Zaal Melopee
Keistraat 5 , 9270 Laarne

Prijs

  • gratis

Organisatie

Lokaal bestuur Laarne
Dorpsstraat 2 , 9270 Laarne