Belangrijke verkeersinfo Laarne - Dorp

Achterdreef tijdelijk geknipt - gewijzigde verkeersmaatregelen in Laarne -Dorp en Eekhoekstraat weer open vanaf vrijdag.
 • In de Achterdreef is dinsdag, op het kruispunt met de Hoogstraat, op 2 plaatsen het wegdek omhooggekomen door de extreme hitte. Daarom werd beslist om voor de veiligheid, en in afwachting van herstel, de Achterdreef af te sluiten voor alle verkeer. De straat wordt in de praktijk geknipt aan het kruispunt. De Hoogstraat kan wel nog gebruikt worden vanuit en naar de Kasteeldreef.

  Meer info volgt.

 • Werken Eekhoekstraat voltooid

  De werken in de Eekhoekstraat zijn voltooid en aanstaande vrijdag, 22 juli 2022, zal de rijweg terug opengesteld worden. Om 14.00 uur begint men met het openstellen van afrit 5 van de R4 en de lokale politie Wetteren-Laarne-Wichelen zal alle signalisatie op gemeentewegen uit dienst stellen rond 17.00 uur.

 • Nieuwe verkeersmaatregelen

  Ook op vrijdag worden er nieuwe verkeersmaatregelen ingevoerd in de bebouwde kom van Laarne.

  • Alle doorgaand vrachtverkeer +3,5 ton wordt verboden.
   - Richting Wetteren moeten de vrachtwagens via de Mellestraat en Schoorstraat rijden.
   - Vrachtverkeer vanuit Wetteren dat via de Meirhoekstraat richting R4 wil rijden wordt omgeleid via de Korte Meire, Lange Meire en Steentjestraat om dan verder naar de E17 te rijden via de N445 en de Rivierstraat. De nodige verkeersborden worden geplaatst om de zone sluitend te maken in de Kasteeldreef, Achterdreef, Termstraat, Meirhoekstraat en de Lepelstraat (kruispunt Brandemanstraat/Kerkstraat).

  • De ventweg van de Kasteeldreef wordt een fietsstraat. Om de veiligheid van de fietsers te verhogen moet verkeer komende vanuit de Veldstraat/Achterstraat voorrang verlenen aan het verkeer dat de ventweg wil inrijden;

  • Het middenpad in de Kasteeldreef wordt verboden voor alle voertuigen, ook voor fietsers.
Gepubliceerd opdinsdag 19 jul 2022 om 18:10