AC Sparta Laarne

Tijdens de winterperiode worden de trainingen afgestemd op het indoorseizoen en het veldcross-seizoen. De woensdagtrainingen zijn met name gericht op de algemene basis uithouding, terwijl de vrijdagtrainingen zich met name richten op het aanleren van lenigheid, het bevorderen van behendigheid, coördinatie en conditie door middel van diverse oefeningen.

Tevens wordt aandacht besteed aan het aanleren van basistechnieken, o.m. voor horden, hoogspringen, sprint, etc…. In de zomer worden de verworvenheden van de winter verder aangevuld met het aanleren van andere atletiekdisciplines, zijnde lopen (spurt, horden, aflossing, uithouding), werpen (kogel, hockey, speer, discus) en springen (hoog, ver, hinkstap).  Belangrijk hierbij is dat de oefening goed uitgevoerd wordt, niet de prestatie. Vanaf cadetten wordt meer en meer de nadruk gelegd op competitie.

Korte historiek:

AC Sparta Laarne is opgericht in 1964, als één van de meer dan 10 kernen, opgestart bij het 100 jarig bestaan van KAAG. Vandaag is het nog 1 van de 4 actieve kernen van KAAG, naast De Pinte, Hansbeke en Lembeke. De club is vandaag één van de oudste sportclubs in Laarne. 

Ledenaantal:

De club telt een 159 leden: 149 jeugdleden en 10 volwassenen.

Doelpubliek:

Het doel van de Atletiekvereniging Sparta Laarne is de jeugd uit Laarne en uit de wijde omgeving kennis te laten maken met de atletieksport in al zijn vormen en disciplines, en dit zowel recreatief als in competitieverband. Voor meer info zie www.acspartalaarne.com

Trainingsuren:

Trainingen vinden elke week op woensdag en vrijdag plaats. Aangepaste trainingsuren ivm Covid 19.

Woensdag: kangoeroes t/m. pup: 16.00-17.00 uur, vanaf miniemen en ouder: 17.00 -18.00 uur.

Vrijdag: kangoeroes t/m. pup: 17.00-18.00 uur , vanaf miniemen en ouder: 18.00-19.00 uur.

Vanaf 1 april - 30 oktober gebruiken we de buitenaccomodatie. Van 1 november tot 31 maart hebben we delen van de sporthal ter beschikking. *(Uren onder voorbehoud, kleine wijzigen kunnen optreden naargelang beschikbaarheid van zalen en trainers.)

Locatie activiteiten:

De trainingen vinden plaats op de atletiekpiste  en in het sportcentrum De Veldmeers te Laarne.

Adres

Kerkstraat 39 , 9270 Laarne
Tel.
0475448481
acspartalaarne@telenet.be
Website
www.acspartalaarne.com