Aanleg parkeerplaats voor elektrische voertuigen

Elektrisch rijden zit in de lift. Helaas kan niet iedereen het voertuig opladen in garage of op de eigen oprit en moet dat op openbaar domein via een kabel vanuit de woning. Daarom leggen wij zelf EV-kabelgoottegels aan in het trottoir, zodat de kabel geen hindernis meer vormt!

Tegen 2025 wil de Vlaamse Regering 30.000 extra (semi-) publieke oplaadpunten en oplaadpunten voor thuis en op het werk realiseren. Deze ambitie ligt vervat in het Decreet over zero-emissievoertuigen en voertuigen aangedreven door alternatieve brandstoffen. Hoe men dat gaat aanpakken, is beschreven in de conceptnota Aanpak uitrol laadinfrastructuur 2021-2025 van Minister Peeters.

In Laarne kunnen bepaalde eigenaars hun elektrisch voertuig niet opladen op hun eigen terrein (garage of oprit). Ze parkeren daarom hun voertuig op openbaar domein en laden het voertuig op via een kabel vanuit de woning. Omdat de kabel dan gewoon op het trottoir ligt, is dit geen veilige situatie. Het lokaal bestuur van Laarne biedt nu de mogelijkheid om een kabelgoot te voorzien in het trottoir zodat de kabel geen hindernis meer vormt voor voetgangers. Hier zijn voor de burger geen kosten aan verbonden.

Heb je een hybride of elektrische wagen en kan je deze niet opladen op privaat terrein, neem dan contact met de dienst mobiliteit, 09 365 46 14 of mobiliteit@laarne.be

Gepubliceerd opwoensdag 26 jan 2022 om 11:35