10 000 stappen: elke stap telt

De 10 000 stappen zijn overal!

Het Lokaal Bestuur Laarne zet samen met diverse partners mee in op de campagne 10.000 stappen: elke stap telt! In het straatbeeld verschijnen stappensignalisaties en raamaffiches om je aan te zetten voldoende te bewegen. 

  • Aan het gemeentehuis in Laarne en de kerk van Kalken staan wegwijzers met pijlen die aangeven hoeveel stappen je moet zetten naar de belangrijkste bezienswaardigheden of interessante locaties binnen de dorpskern zoals de bibliotheek, de Kalkense Meersen, het Kasteel van Laarne, ...
  • Op de speel- en sportterreinen zetten bordjes je aan om te wandelen in plaats van stil te staan of te zitten. 
  • Bij lokale horeca, handelszaken, scholen of praktijken van medische beroepen hangen affiches op om je attent te maken op het belang van bewegen. 
  • Samen met de Veldmeersrunners zijn 6 wandelingen van elk 7 km uitgestippeld. Samen vormen ze dus een marathon of de Laarnathon. De gpx-bestanden van de wandelingen kan je hier downloaden.

In mei 2024 gaan we in Laarne de stappenclash aan. We proberen die maand zo veel mogelijk samen te bewegen. Hou deze pagina en de andere gemeentelijke infokanalen in de gaten voor meer informatie.