10 000 stappen: elke stap telt

10 000 STAPPEN-KERSTTOER

Van 16 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Er is geen excuus om het oude jaar niet sportief uit te wuiven of het nieuwe jaar niet fit in te gaan. De Sportdienst Laarne en de Veldmeersrunners stippelden in Laarne en Kalken een bewegwijzerde kerstroute uit om zeker die dagelijkse 10 000 stappen te zetten! Wie tijdens deze leuke wandeling een foto neemt en die stuurt naar sportdienst@laarne.be kan een leuke prijs winnen. 

De wandelingen starten telkens aan de 10 000 stappen-paal:

  • In Laarne aan het gemeentehuis. Download hier de route. 
  • In Kalken aan de kerk. Download hier de route. 

De 10 000 stappen zijn overal!

Het Lokaal Bestuur Laarne zet samen met diverse partners mee in op de campagne 10.000 stappen: elke stap telt! In het straatbeeld verschijnen stappensignalisaties en raamaffiches om je aan te zetten voldoende te bewegen. 

  • Aan het gemeentehuis in Laarne en de kerk van Kalken staan wegwijzers met pijlen die aangeven hoeveel stappen je moet zetten naar de belangrijkste bezienswaardigheden of interessante locaties binnen de dorpskern zoals de bibliotheek, de Kalkense Meersen, het Kasteel van Laarne, ...
  • Op de speel- en sportterreinen zetten bordjes je aan om te wandelen in plaats van stil te staan of te zitten. 
  • Bij lokale horeca, handelszaken, scholen of praktijken van medische beroepen hangen affiches op om je attent te maken op het belang van bewegen. 
  • Samen met de Veldmeersrunners zijn 6 wandelingen van elk 7 km uitgestippeld. Samen vormen ze dus een marathon of de Laarnathon. De gpx-bestanden van de wandelingen kan je hier downloaden.