10 000 stappen: elke stap telt

Laarnathon

Maak jij goede voornemers voor het nieuwe jaar? Hoort meer bewegen daarbij? Dan helpen de Sportdienst en een aantal partners jou graag een handje (of beter gezegd een voetje). 
In het kader van het project 10 000 stappen: elke stap telt word je uitgedaagd om tijdens de maand januari elke week een marathon te stappen. Dat lijkt misschien veel, maar het is zeker haalbaar. Elke dag 10 000 stappen zetten, betekent dat je dagelijks ongeveer 7 km aflegt. 
Verschillende acties zetten jou vanaf 3 januari op weg om dat doel te bereiken: 

  • Via de 10 000-stappen website vind je de groep Laarnathon. Maak je lid. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe groter het groepsgevoel en de aanmoediging. 
  • Iedere maandag krijg op de gemeentelijke facebookpagina een leuke en haalbare bewegingstip.  
  • Iedere vrijdag volgt via facebook en www.laarne.be een tip voor een leuke wandeling om tijdens het weekend jouw stappenaantal op te krikken. 

Heb je geen stappenteller? Leen er dan eentje via de Sportdienst. Meer info via sportdienst@laarne.be of 09 369 16 31. 

In samenwerking met de Veldmeersrunners.

De 10 000 stappen zijn overal!

Het Lokaal Bestuur Laarne zet samen met diverse partners mee in op de campagne 10.000 stappen: elke stap telt! In het straatbeeld verschijnen stappensignalisaties en raamaffiches om je aan te zetten voldoende te bewegen. 

  • Aan het gemeentehuis in Laarne en de kerk van Kalken staan wegwijzers met pijlen die aangeven hoeveel stappen je moet zetten naar de belangrijkste bezienswaardigheden of interessante locaties binnen de dorpskern zoals de bibliotheek, de Kalkense Meersen, het Kasteel van Laarne, ...
  • Op de speel- en sportterreinen zetten bordjes je aan om te wandelen in plaats van stil te staan of te zitten. 
  • Bij lokale horeca, handelszaken, scholen of praktijken van medische beroepen hangen affiches op om je attent te maken op het belang van bewegen.