AAA
rss

Senioren

Nieuws :

Senioren krijgen elektronische chipkaart De Lijn

mobib2
Klik om te vergroten

 De Lijn is sinds begin september gestart met het verdelen van de elektronische chipkaart, bekend als MOBIB-kaart. Alle 65+'ers krijgen binnenkort een   brief waarin wordt gevraagd of u al dan niet een MOBIB-kaart wenst. In deze brief staat ook hoe u de kaart kan aanvragen en wat de voordelen zijn. 65+'ers blijven gratis reizen, maar er moet voortaan wel een administratieve kost betaald worden van 5 euro. Als die 5 euro betaald is, valt de MOBIB-kaart maximaal 4 weken later in de brievenbus, samen met een gebruiksaanwijzing. 
Niet iedereen kan tegelijk aangeschreven worden. Dit gebeurt gespreid over 4 maanden en op basis van de verjaardag. 65+'ers die nog geen brief ontvangen hebben, maar waarvan de papieren Omnipas wel al vervallen is, mogen die tot nader bericht wel nog blijven gebruiken.

info : De Lijn

Download hier de folder van De Lijn

Bron : De Lijn

Tips om lekker te slapen zonder medicatie

SeniorenNet  deed een oproep om tips door te sturen om lekker te slapen zonder medicatie. Sommige mensen hadden ook vragen. Als je nog slaapmiddeltjes zoekt zit er misschien een tip bij die je kan gebruiken.

Lees ze hier op SenioreNet

seniorenlijnkaart
Klik om te vergroten
Bron : De Standaard


Laatst gewijzigd op: 15/10/13
Printvriendelijke versie
PDF