AAA
rss

Welkom op de website van Melopee!

Op deze website vind je alle informatie over de jaarlijkse Poëzieprijs Melopee van de gemeente Laarne.

De poëzieprijs Melopee is uniek in zijn soort en bekroont het meest beklijvende, oorspronkelijk Nederlandstalige gedicht dat (in het voorafgaande jaar) verschenen is in één van de geselecteerde Vlaamse Literaire Tijdschriften.

De poëzieprijs Melopee wordt jaarlijks uitgereikt en bekroont de laureaat met een geldsom van 2.500 euro.

pen-kleur

Zo is deze prijs van bij de start één van de belangrijkste van Vlaanderen en plaatst de gemeente Laarne zich onmiskenbaar op de culturele kaart.

Met deze prijs hopen de organisatoren alvast een extra stimulans te geven aan zowel lokaal dichtend talent, als aan Vlaamse dichters.

Actueel

Charles Ducal, de winnaar van de eerste Poëzieprijs Melopee in 2009, wordt Dichter des Vaderlands!

Voor het eerst werd in België een Dichter des Vaderlands aangeduid. Charles Ducal, winnaar van de 1ste Laarnse Poëzieprijs Melopee,  werd aangesteld voor 2 jaar en zal minimum zes gedichten per jaar publiceren over diverse thema’s die ons land aanbelangen. Om de twee jaar wordt een dichter uit e...
lees meer >>

Yannick Dangre wint 5de Melopee Poëzieprijs Laarne

Tijdens een academische zitting op 5 oktober ll. had professor doctor Frans-Jos Verdoodt, voorzitter van de Melopee-Poëzieprijsjury, de eer om de nieuwe laureaat bekend te maken. Na een objectieve beoordeling via een individueel puntensysteem kwam Yannick Dangre met VADER  als w...
lees meer >>
Bekijk alle nieuws

Snel Naar

website gemeente Laarne