AAA
rss

Welkom op de website van Melopee!

Op deze website vind je alle informatie over de jaarlijkse Poëzieprijs Melopee van de gemeente Laarne.

De poëzieprijs Melopee is uniek in zijn soort en bekroont het meest beklijvende, oorspronkelijk Nederlandstalige gedicht dat (in het voorafgaande jaar) verschenen is in één van de geselecteerde Vlaamse Literaire Tijdschriften.

De poëzieprijs Melopee wordt jaarlijks uitgereikt en bekroont de laureaat met een geldsom van 2.500 euro.

pen-kleur

Zo is deze prijs van bij de start één van de belangrijkste van Vlaanderen en plaatst de gemeente Laarne zich onmiskenbaar op de culturele kaart.

Met deze prijs hopen de organisatoren alvast een extra stimulans te geven aan zowel lokaal dichtend talent, als aan Vlaamse dichters.

Actueel

Uitreiking 9de Melopee Poëzieprijs Laarne op zondag 12 november 2017

De longlist voor de 9de Melopee Poëzieprijs Laarne is bekend. Na rijp beraad heeft de jury 21 "beklijvende" gedichten weerhouden. Op zondag 12 november 2017 om 19u in de kerk van Laarne heeft de prijsuitreiking plaats. Dan zal Klara-presentatrice Anne-Marie Segers de winnaar bekendmaken. Die kee...
lees meer >>

Astrid Arns laureaat 8ste Poëzieprijs Melopee Laarne

Met haar gedicht Ontheemden wint Astrid Arns de Poëzieprijs Melopee Laarne 2016. Op een feestelijke zitting in de kerk van Laarne werd dit op zondag 13 november 2016 door Prof. Dr. Frans-Jos Verdoodt, voorzitter van de jury,  bekend gemaakt. De prijs van 2500 euro werd uitgereikt in aanwezigheid...
lees meer >>
Bekijk alle nieuws

Snel Naar

website gemeente Laarne